KOST-& NÄRINGSRÅDGIVNING

Min kostfilosofi

Jag utgår ifrån mat som de flesta tål; glutenfri, mejerifri, äggfri, sojafri och sockerfri mat och skräddarsyr din kostplan efter dina individuella behov. Min bas är alltid grön hälsosam mat (vegansk), och sedan lägger man till valfritt protein (fisk, ägg, kyckling, kött, bönor, tofu mm). Detta gör det enklare för hela familjen att vara med på din kostomställning!

För mig är det viktigt att vi hittar en bra balans och får in en hälsosam kost i din livsstil; att vi lägger oss på en nivå som passar dig och din livssituation och som du kan hålla livet ut. Kosten du kommer äta är näringsrik, stärkande, blodsockerbalanserande, viktbalanserande, hormonreglerande, energigivande OCH god! Du kommer troligtvis inte att fundera så mycket över vad som utesluts, eftersom det finns så mycket god, nyttig och variationsrik mat att välja på! Ofta får du resultat på ditt välmående efter bara ett par veckor.

Om du inte har några bakomliggande allergier eller intoleranser tål du vanligtvis enstaka avsteg från kostplanen längre fram, men min rekommendation är att du är beredd på att testa min rekommendation fullt ut i minst 3-4 veckor för optimala hälsoeffekter. Vanligen så tar det ungefär tre veckor att sätta en ny vana och få smaklökarna att vänja sig vid ny mat. Vid uppföljningsbesöket efter 3-4 veckor diskuterar vi kring hur du ska äta framöver. Boka gärna båda tiderna på en gång (då det ofta är ett högt tryck ett par månader framåt).

Jag jobbar med kost för hälsa och för att förbättra huden och sysslar inte med viktminskningskurer och kaloriräkning.

Jag har valt att fokusera lite extra på:
– Glutenfritt
– Mejerifritt
– Sockerfritt
– Äggfritt
– Vegetariskt & veganskt
– Ekologiskt
– Kostens påverkan på vår hud & olika hudproblem.
– Tillskott som ger hudförbättring
– Mag-& tarmhälsa och probiotika

Recept

De recept du får med dig efter en kostrådgivning är en blandning av sallad, grönsaker, soppor, grytor, raw food, grönsaker i ugn, ljumma sallader, hälsosammare varianter till den klassiska husmanskosten, smoothies, hälsoshots, bärdrinkar, juicedrinkar, bröd, gröt, tilltugg m.m. Inspirationen kommer från olika länder, med olika svårighetsgrader och tillagningstider.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta mig på kontakt@salongchia.se

 
Kost-& näringsrådgivning
(på Salong Chia/ distans via skype)
60 min – 995:-

För dig som behöver tips & råd kring kosten. I denna tjänst för du själv anteckningar under vårt samtal.

 

STORA PAKETET:
Kost-& näringsrådgivning (på Salong Chia/ skype)

60 min (2 besök) – 2995:-*

Besöket inleds med att du får fylla i ett frågeformulär om kost, hälsa och livsstil (kom gärna 10 min innan bokad tid). Vi diskuterar sedan dina svar, pratar om målsättning och önskemål, eventuella problem och allergier. Du får råd kring hur du ska tänka kring maten och du har möjlighet att ställa frågor. Efter ditt besök sammanställer jag en personligt anpassad plan för de kommande 3-4 veckorna (ca 1 timmes jobb vid datorn för mig). Du får sedan rekommendationen skickad till dig på mail tillsammans med ett antal passande recept och ev. andra dokument som kan vara av nytta just för dig. Efter 3-4 veckor ses vi igen (på salongen eller via skype) och går igenom vad som hänt sedan sist. Efter detta besök får du ytterligare tips på hur du ska fortsätta din kostomställning på bästa sätt samt ev. dokument och fler recept (ca 30 min vid datorn för mig).

 

Kost-& hudrådgivning
90 min – 1.495:-

Kopplingen mellan hur vi äter, hur magen fungerar och hur vi lever påverkar huden.
Du får fylla i ett frågeformulär, vi går igenom svaren och pratar grundligt kring kost och livsstil. Sedan görs en hudanalys och huden rengörs och avslutande produkter appliceras. Avslutas med hud-& produktrådgivning. En rekommendation för dig dom har hudproblem och även upplever t ex trötthet, matsmältningsproblem, magproblem, huvudvärk, ojämn energinivå och täta förkylningar. Efter besöket fås en utförlig skriftlig individuell rekommendation gällande hudvård & kost.

 

 

Om mig & kosten

Jag heter Christine Magnusson. Jag är ekologisk kost-& näringsrådgivare, holistisk hudvårdsterapeut, massageterapeut, gravidmassör, hästmassör och har läst flertalet kurser och utbildningar både via privata skolor (Axelsons, friskvårdsgruppen mfl) samt universitet och högskola. Läs mer…

Min filosofi är ren, ekologisk mat lagad från grunden och utan tillsatser.

Jag har drivit Salong Chia sedan 2011. Tidigare har jag bl a jobbat med företagsmassage, massage, hästmassage samt i butik. Jag gick min första utbildning inom kost på universitetet 2010.

Målet är att hjälpa andra att må bättre och uppnå sin maximala hälsa med rätt kost!