TERAPEUTISK & DJUPGÅENDE MASSAGE

Mitt mål är att du ska få en behandling som är anpassad helt efter dina önskemål, oavsett om det är en tuff muskelmassage, en avslappnande massage eller om du har några specifika problem du vill att vi fokuserar på.

Alla behandlingstider avser effektiv behandlingstid och utöver din bokade tid fås en stunds rådgivning och du har även tid att dricka lite vatten, betala och eventuellt boka in en ny tid.

Följ gärna Salong Chia på facebook & instagram där du även ta del av våra exklusiva erbjudanden, tips, inspiration och återbudstider!

/Christine

 

BEHANDLINGSMENY

TERAPEUTISK MASSAGE
50 min – 1085:-                           
                                          
70 min – 1415:-                   


Vår effektivaste behandling för dig med specifika problem!
Du kommer uppleva behandlingen som en massage, men jag kombinerar tekniker från olika yrkesutbildningar och kurser;

– klassisk massage
– idrottsmassage
– terapeutisk stretching
– dry needling
– triggerpunktsbehandling
– revolving
– longering
– bindvävsgrepp
– koppning
– medicinsk fibromassage
– Deep Tissue Massage

Jag använder även en effektiv apparatur som med hjälp av radiofrekvens och vakuum gör behandlingen mer verksam och tidseffektiv. Läs gärna mer om de olika teknikerna längst ned på sidan.

För bästa resultat rekommenderas du också att lägga en stund varje dag på självmassage/stretching/andning/träning etc efter dina personliga hemgångsråd som fås i samband med din behandling.

Behandlingstiden avser avklädnad, konsultation och behandlingstid. Med hemgångsråd, betalning etc så räkna med 10 minuter utöver tiden du bokat.

Boka minst 3 behandlingar med max en veckas mellanrum om du söker för ett specifikt problem. För optimalt resultat ber jag dig därför att respektera tidsintervallet.

Boka en behandling varje/varannan månad om du istället vill underhålla och förebygga EFTER att vi kommit tillrätta med din sökorsak.

 

Jag är så glad och tacksam över att min dotter hittade Christine. Det är inte alltid jätteskönt medan massagen pågår men det gör så oändligt gott i slutänden./Mary

boka tid turkos stor


DEEP TISSUE MASSAGE*
40 min – 915:-                   
60 min – 1250:-
80 min – 1585:-

Vår populäraste massage & Christines egna favoritbehandling!
Djupgående massage där massören använder sig av händer, knogar, underarmar och armbågar i långsamma drag för att komma så djupt ner som möjligt i musklerna och för att lossa upp muskelknutar, djupare spänningar i muskler och bindväv. Integrerad stretch och triggerpunktsbehandling ingår vid behov. Även om massagen är kraftfull och djup så upplever många den som väldigt avslappnande. Massagen kan även göra ”sköntont”.  Det är vanligt att man blir lite öm en eller ett par dagar efter en behandling, framförallt om man har varit väldigt spänd. Detta är helt normalt och brukar vanligen ge med sig efter ett par behandlingar.

boka tid turkos stor


KOPPNING & KLASSISK MASSAGE*
60 min – 1250:-      

Med hjälp av silikonkoppor skapas ett vakuum som suger upp huden. Detta påverkar bindväven i muskler och underhud vilket ökar blodgenomströmningen. 10 minuters koppning motsvarar 30  minuters massage.

boka tid turkos stor


KÄKMASSAGE/ KÄKLEDSBEHANDLING
40 min – 915:- 

60 min – 1250:- 

Bra för personer med späningshuvudvärk, migrän, nackproblem, tinnitus samt som gnisslar tänder, har bettskena eller biter ihop/är stressade. Rek som en kur på 1 g/v i minst 3 veckor.

Vid behov så inleds behandlingen med radiofrekvens, vakuum och blått LED-ljus*. Därefter ges en djupgående massage med fokus på käkpartiet med klassisk massage, tibetanska tekniker, triggerpunktsbehandling, akupressur, massage inifrån munhålan, dry needling, stretch och mobiliseringstekniker mm. Massage även på dekolletage, axlar, nacke och skalpkant.

Välkommen till Christine som är specialutbildad i käkledsbehandling & har flerårig erfarenhet av denna behandling med goda resultat.

 

 boka tid turkos stor


IDROTTSMASSAGE
30 min – 750:-
60 min – 1250:-
90 min – 1750:-             

En tuff och intensiv massagebehandling för dig som är aktiv, tränar mycket eller vill ha en mer djupgående massage.

Minskar smärta, ökar cirkulationen och ökar rörligheten. Ger dig bättre återhämtning och leder ofta till bättre idrottsprestation. Vid behov kombineras massagen med triggerpunktsbehandling (tryck på spända muskelknutar), terapeutisk stretching, djup bindvävsmassage med vakuum* samt värmande radiofrekvens*.

Välkommen att boka tid hos Christine som är vidareutbildad i idrottsmassage och idrottsmedicin!

boka tid turkos stor


TRIGGERPUNKTSBEHANDLING
40 min – 915:-           

Pressur med ett tryck på triggerpunkten (spänd muskelknuta) tills  smärtan avtar. Detta har till syfte att töja muskelfibrerna och få en ökad cirkulation genom att kroppen försöker utjämna den syrebrist som uppstod under pressuren genom en ökad blodmängd till området. Detta gör att muskeln syresätts och slaggprodukter transporteras bort.

boka tid turkos stor


DRY NEEDLING
30 min – 750:-          

Triggerpunkter (muskelknutor) utgörs av spända muskelsträngar som orsakar lokal och/eller utstrålande smärta till ett specifikt område som är karaktäristiskt för triggerpunkten. Dessa behandlas snabbt och säkert med dry needling. När man träffar en triggerpunkt får man en snabb sammandragning i muskeln ( sk local twitch response) och därefter blir muskeln helt avslappnad.

Dry needling är något helt annat än traditionell akupunktur. Enda likheten är att sterila engångsakupunktunålar används.

Används effektivt på t ex axlar, sätesmuskulatur, framsida lår, baksida lår, spända vader och kan hjälpa mot bl a  falsk ischias, spända käkar och huvudvärk.

boka tid turkos stor


KOPPNING
30 min – 750:-         

5-10 minuters koppning motsvarar ca 30 minuters massage, så med hjälp av koppningen hinner terapeuten ta hand om djupare spänningar jämfört med en vanlig massagebehandling. Kopporna rörs över huden och sätts som punktbehandling över olika triggerpunkter.

boka tid turkos stor

 

INFORMATION BEHANDLINGSTEKNIKER*
Ingår i alla massagebehandlingar vid behov/önskemål.

RADIOFREKVENS (0,8 MHz)
RF genererar en djup värme tack vare friktionen som uppstår när radiovågor tränger igenom vävnaden. När ett område värms upp i kroppen, sätts kroppens egna kylsystem igång-cirkulationen ökar – syre-och näringstillförseln ökar, ämnesomsättningen ökar, blockeringar i vävnad och muskler får hjälp att frigöras och kroppens egen läkningsförmåga ökar. Se till att du dricker tillräckligt med vatten samma dag och dagarna innan din behandling, så får radiofrekvensen maximal effekt.


VAKUUM
Enligt studier kan man öka RF-styrkan i kombination med vakuum. Ger en effektiv bindvävsmassage samt ökar lymfflödet. En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet, cirkulation och välbefinnande.


DRY NEEDLING
Triggerpunkter (muskelknutor) utgörs av spända muskelsträngar som orsakar lokal och/eller utstrålande smärta till ett specifikt område som är karaktäristiskt för triggerpunkten. Dessa behandlas snabbt och säkert med dry needling. När man träffar en triggerpunkt får man en snabb sammandragning i muskeln ( sk local twitch response) och därefter blir muskeln helt avslappnad.

Dry needling är något helt annat än traditionell akupunktur. Enda likheten är att sterila engångsakupunktunålar används.

Används effektivt på t ex axlar, sätesmuskulatur, framsida lår, baksida lår, spända vader och kan hjälpa mot bl a  falsk ischias, spända käkar och huvudvärk.


TRIGGERPUNKTSBEHANDLING
En triggerpunkt är en liten öm punkt på 2-5 mm i en spänd muskelsträng. Den ger en lokal eller utstrålande smärta till förutbestämda områden och kan orsaka stora besvär. En triggerpunkt kan vara:

 • Passiv: Den ger inga besvär men kan palperas fram som en öm punkt i muskulaturen.
 • Aktiv: Ger stelhet i musklerna, rörelseinskränkningar och smärtar även i vila. Smärtan kan vara lokal eller strålande.
 • Latent: Ger stelhet och rörelseinskränkningar precis som vid en aktiv triggerpunkt, men här smärtar det bara vid provocering av punkten.
 • Satellit-triggerpunkter: Dessa kan uppstå i en annan triggerpunkts smärtutbredningsområde. Sekundära triggerpunkter kan uppkomma i en redan drabbad muskel.
 • Tenderpoints: Är egentligen ingen triggerpunkt, men brukar användas vid diagnosticeringen av bl a fibromyalgi. De är ömma punkter i muskulaturen, men ger ingen smärta.
Varför uppstår en triggerpunkt?
 • Stress och oro
 • Långvarig statisk/monoton belastning som uppstår vid exempelvis datorarbete eller jobb med händerna över axelhöjd.
 • Akut överbelastning av en muskel
 • En snabb och kraftig uttöjning av en muskel
 • En snabb aktivering av en muskel i förkortat läge
 • En lång tid med muskeln i maximalt förkortat läge
 • Ett yttre tryck på muskeln som leder till sämre blodtillförsel exempelvis remmen till en tung väska.
 • Dålig ergonomi, dvs dålig arbetsställning/hållning/lyftteknik
 • Skillnad i benlängd
 • Att träna extremt mycket/ vara väldigt otränad m.m
Hur behandlas en triggerpunkt?

Behandlingen vi gör är pressur med ett gradvis ökat tryck på triggerpunkten tills klienten känner att smärtan avtar. Detta har till syfte att töja muskelfibrerna och få en ökad cirkulation genom att kroppen försöker utjämna den syrebrist som uppstod under pressuren genom en ökad blodmängd till området. Detta gör att muskeln syresätts och slaggprodukter transporteras bort.

Den onda cirkeln

När musklerna är spända så blir cirkulationen sämre, vilket leder till att musklerna inte syresätts som de ska. Detta skapar en syrebrist som leder till försämrad funktion och smärta. Musklerna reagerar med att dra ihop sig ytterligare och så länge muskeln används utan syre så blir tillståndet allt sämre. Vid behandling av en triggerpunkt är det viktigt att få en helhetsbild för att kunna behandla den bakomliggande orsaken och få bukt med problemet.


KOPPNING
Koppningsmassage är en kombination av svensk klassisk massage och 5000-årig koppningsteknik. Med hjälp av silikon- eller gummikoppor skapas ett vakuum som suger upp huden. Detta påverkar bindväven i muskler och underhud och blodgenomströmningen till hud och muskler ökar.

Det är en djupgående metod som, i kombination med klassisk massage ger en form av bindvävsmassage. 10 minuters koppning motsvarar ca 30 minuters massage, så med hjälp av koppningen hinner terapeuten ta hand om djupare spänningar jämfört med en vanlig massagebehandling.

Metoden kan användas på hela kroppen, med undantag för ev. områden med åderbråck, på gravida eller på personer som äter blodförtunnande medel.

Effekter av koppning:

 • Bra vid ärrbildning t ex efter skada eller operation
 • Hjälper till att rensa ut slaggprodukter
 • Minskar muskelspänningar
 • Förbättrar immunförsvaret
 • Ökar blodcirkulationen
 • Aktiverar lymfcirkulationen
 • Bra mot celluliter
 • Ökar upptaget av produkter i ansiktsbehandling
 • Aktiverar lymfcirkulationen
 • svullnader & påsar under ögonen minskas
 • Minskar ärrbildning
 • Minskar muskelspänningar i exempelvis käkmuskulatur
 • Lindrar spänningshuvudvärk
 • Ökar blodcirkulationen och ger huden en fin lyster
 • Djuprengör huden
 • Är bra exempelvis vid oren hud, knottror, acne.
 • Bra i anti-agesyfte – huden stramas upp, rynkor och grova linjer slätas ut

ÖVRIGA TEKNIKER

 • Klassisk massage – knådningar, stykningar och olika töjgrepp
 • Idrottsmassage – intensiv och kraftfull massage
 • Deep Tissue Massage – massage med armbågar, underarmar, knogar och händer i långsamma drag.
 • Undersökningsmetodik – tar reda på orsaken till problemet istället för att bara behandla symtomet.
 • Longering – förlängning av spända muskler.
 • Strain & Counterstrain – den ”mjuka kiropraktiken”
 • Revolving – Långa djupgående drag som förlänger musklerna, förbättrar hållningen och löser upp muskelspänningar.
 • Bindvävsgrepp – Bra mot förtätad bindväv, ärrvävnad m.m
 • Olika stretchtekniker
 • Taktil stimulering/ medicinsk fibromassage – För kronisk värk och mot stressproblematik.

 

Collage representing young man with back pain